Main Page (rs)

From AssaultWiki
Jump to: navigation, search

Imajte u vidu da Wiki trenutno prolazi kroz fazu izmena i dopuna. Molimo Vas da se ne oslanjate u potpunosti na informacije koje se nalaze ovde, jer one mogu biti zastarele.

AssaultCube

AssaultCube je besplatna pucačina u prvom licu, otvorenog koda, koja je bazirana na igri Cube. Igra je multi-platformska i nije zahtevna za sistem ni mrežu (internet i LAN). Reč je o arkadnoj igri brzog tempa, koja je postavljena u realno okruženje. AssaultCube se može naći i na Wikipediji. Slobodno posetite internet stranicu igre AssaultCube.

Najnovije izdanje igre AssaultCube je v1.1.0.4, koje radi na sledećim platformama:

System windows.png System linux.png System macosx.png

Programi za instalaciju su dostupni na stranici za preuzimanje.

Pomoć!

Ako imate problem ili pitanje, odgovor potražite u dokumentacijiigre.

Ako imate pitanje na koje još uvek niste našli odogovor, možete pregledati često postavljana pitanja, forumu ili postaviti pitanje na IRC kanalu.

Ako želite najbrži i verovatno najtačniji odgovor na vaše pitanje, dobro bi bilo da ispoštujete par jednostavnih pravila. Korisno je da pročitate uputstva: kako da ne budete napornii kako da postavljate pametna pitanja. U suštini, par bitnih stvari koje treba zapamtiti:

  • Recite nam koji operativni sistem koristite i koje izmene su napravljene (ako ih je bilo)
  • Dostavite karakteristike komponenti koje imate u računaru, kao i programa koji mogu da utiču - uglavnom tip grafičke i zvučne karte, oznaku seta čipova na matičnoj ploči i verzije drajvera.
  • Dostavite informacije kako ste došli do verzije igre i dodatnih paketa - sa SourceForge stranica, GetDeb stranica, ili preko Debian/Ubuntu servera sa paketima i slično.
  • Opišite, što detaljnije, pod kojim uslovima dolazi do vaše greške i recite nam što više o tome šta vi mislite da je uzrok problema ili datog stanja.
  • Ako imate izlaz sa konzole (preko konzole ili slikanjem ekrana), proverite da li je odgovarajući i prosledite i to.

Početna podešavanja

Zajednica

Ako ste zainteresovani za klanove, pogledajte našu stranicu poznatih klanova.

  • Quadropolis izdaje i prihvata sadržaj napravljen od strane korisnika, tako da se ovde mogu naći nove mape i proširenja!
  • Internet ćaskanje omogućava komunikaciju sa prijateljima iz AC zajednice (pripadnicima klanova, slobodnim igračima kao i sa ljudima koji prave i održavaju igru).

Uputstva

Pre nego što počnete sa igranjem, potrebno je da se zadovolje minimalni zahtevi neophodni za pokretanje AssaultCube igre.

Izdanja

  • Pakovanje mapa - Kada napravite mapu, ovde ćete naći proceduru kako da pripremite paket za dodavanje u glavno izdanje.

Proširenja

  • Ista osnovna pravila važe za AssaultCube igru kao i za endžin igre Cube, koja su nastala dosta pre igre AssaultCube.

Ostalo

Spoljašnje veze