Special movement (rs)

From AssaultWiki
Jump to: navigation, search

Contents

Kako da se krećete brže i efikasnije

Skok uz pomoć puške

Da biste uspešno izveli skok uz pomoć puške, potrebno je, dok ste još u vazduhu, da ispalite rafal u zemlju ispod sebe. Najbolje oružje za ovakav skok jeste jurišna puška (AR), iako se isti može izvesti i sa drugim oružjem.

Trčanje uz pomoć puške

Takođe, ukoliko želite da brzo pređete ogromnu distancu, potrebno je da se okrenete suprotno smeru u kom želite da idete, i da dok skačete ispaljujete rafale u zemlju ispred sebe (npr. pod uglom od 45 do 90 stepeni u odnosu na zemlju). Imajte u vidu da dok se krećete na ovakav način, ranjivi ste na pucnje suparničkog igrača koji dolaze iz smera ka kom idete. Ujedno vaši saigrači mogu misliti da pucate u njih, zato morate biti veoma pažljivi da ih ne pogodite.

Zašto su skok i trčanje uz pomoć puške mogući?

Razlog zbog koga je "napredno" kretanje moguće jesu veoma jaki trzaji oružja. Tako da će vas rafali ispaljeni u zemlju ispod vas dok skačete poslati u vazduh, upravo zbog trzaja koji će vas odbacivati unazad ili uvis u zavisnosti od toga gde i kako ciljate.

Trčanje u stranu

Pokušajte da, dok se krećete unapred, pritiskate tastere LEFT i RIGHT, jer ćete na taj način ubrzati vaše kretanje. Na Wikipediji možete naći još informacija o ovaknom načinu kretanja. [1]

Skok uz pomoć bombe

Veoma je sličan skoku uz pomoć puške, i omogućava vam da dosegnete do mesta do kojih niste mogli običnim skokom. Medjutim, skokovi uz pomoć bombe su vrlo rizični, jer na taj način ćete izgubiti oko pola "energije". Izvodi se na sledeći način: bacite bombu i stanite na nju (ili pored), i pre nego što će eksplodirati skočite što dalje od nje. Iako se ovaj način možete visoko odraziti, loša strana medalje jeste veliki gubitak energije prilikom ovakvog skoka. Ako niste skok sa bombom doveli do perfekcije, usput pokupite pancir koji vam može sačuvati život ako vaš pokušaj krene po zlu. Skok uz pomoć bombe, može vas odbaciti u bilo kom pravcu u zavisnosti od vašeg položaja u odnosu na eksploziju.

Skok dok ste u čučnju

Verzija 1.1 nam donosi još jedan dodatak kretnji igrača, skok u položaju čučnja. Njega je moguće izvesti dok ste u vazduhu. Kada ste u položaju čučnja predstavljate manju metu za protivnika, a isto tako na ovaj način možete doći do nekada nedostupnih mesta. Kombinacija skokova u čučnju i skokova uz pomoć oružja omogućava igraču da uskoči u manje prozore i otvore u zidu, da se popenje na visoke platforme i da izbegne različite prepreke, što pre pojave ovog dodatka nije bilo moguće.

Pregled igre

Ugao vidljivosti (FOV - Field of View)

Ugao vidljivosti (u stepenima) predstavlja raspon kojim igrač vidi mapu ispred sebe. Možete potražiti više o tome u dokumentaciji o komandama igre. Podrazumevana vrednost ugla vidljivosti je 100 (čovek u stvarnom životu ima ugao vidljivosti od 180 stepeni). Moguće je povećati ovu vrednost čime se dobija veća preglednost mape. Dozvoljeni opseg za ugao vidljivosti je 75-120, iako je netačno navedeno da je minimum 60. Ukucajte /fov 120 da biste maksimalno proširili vidno polje. Povećanje ugla vidljivosti može smanjiti efekte morske bolesti koju osećaju pojedini igrača dok igraju video igrice.


Personal tools